Tuotekuvaus

Tämä on ihan oma juttunsa. Joskus sitä joutuu kummastelemaan, että ensin hakataan ”miljoona” tuotekehitykseen ja toinen tuotantoon, mutta nettikaupan kuvat on suoraan terveisiä sieltä, minne valo ei yleensä paista. Muutama satku ei voi enää siinä kohtaa kaataa koko systeemiä?

Valkoisella ja vähän nurkasta rypistyneellä pöytäliinalla kuvatut kamat on vaan jotenkin söpöjä, mutta jos haluat tavarastasi (tai palvelustasi) kunnon hinnan, kannattaa ehkä vähän panostaa. Kännyräpsyt on pro-hommissa hiukan säälittäviä.

Mainoskuvissa tuskin kukaan sentään menee aidan alta, mutta välillä näkee firmojen sivuilla jonkun kansainvälisen kuvapankin sivuilta kopaistuja ”fiiliskuvia” tukemassa kotimaisen yrityksen bisnestä. Jos piipussa on vielä kuteja jäljellä, kannattaa saman tien ampua itseään toiseenkin polveen.

Kliinisessä kuvapankkikuvassa ei välttämättä välity oikein mikään, ei ainakaan yhtiön oma tarina. Tarinan merkitystä ei kuitenkaan passaisi unohtaa! Elämme puhkikilpaillussa maailmassa, joten aito ja rehellinen tarina on todella kova myyntipuhe. Halpuutus voi toimia lauantaimakkaran myynnissä, mutta aika usein asiakas haluaisi olla osa jotain isompaa.

Jokainen yrittäjä on oman onnensa seppä. Kaupallinen menestys on aika pitkälti kiinni maineesta. Tai siis täysin. Mainetta voi hankkia monella tavalla. Suomalainen tapa on usein luoda brändi siitä, että me myydään niin halvalla, että ei kukaan.

Tällaisena vastarannan kiiskenä en ole halpuutuksen kannalla. Me täällä pohjoisessa saaressa ollaan sellaisessa välikädessä, että aina jostain hubbabubbakaupasta voi tilata kiinalaista kamaa halvemmalla, joten siinä kisassa on hinnalla paha pärjätä. Kauppa on nykyään globaalia. Kiinan tai Intian poika tekee ja myy, rahtikone kuskaa ja kusti polkee (tappiolla).

Joten jos olet kiinnostunut rakentamaan brändiä antamalla yrityksestäsi hyvän kuvan, hep, täällä on käsi ylhäällä. Soitellaan! Näitä kannattaa oikeasti miettiä.

This site is registered on wpml.org as a development site.